All on 4 tekniğinde alt ve üst çeneye dörder tane toplamda sekiz tane implant yapılır. Bu implantların üzerine toplamda 24 tane protez diş gelmiş olur. Sonuç olarak hasta sabit proteze sahip olur. Genellikle arka bölgede kemik eksikliği olan hastalarda tercih edilen bir yöntemdir. Üst çenede sinüs boşluklarının fazla olması sebebiyle arka bölgelerde kemik yetersizliği meydana gelir. Alt çenede ise sinir kanalının üzerindeki kemik eridiği için arka bölgelere implant yerleştirecek mesafe kalmaz. Bu kısıtlı alanlardan kaçabilmek için All on four yöntemiyle implantlar açılı yerleştirilerek ağız rehabilite edilir. Arka bölgelerde kemik seviyesi yeterli ise bu tekniğe gerek yoktur.
All On 4 nasıl yapılır ?
All on 4 tekniğinin uygulanabilmesi için öncelikle detaylı bir hekim muayenesi gerekir. Ağız içerisinin ve hasta röntgeninin detaylı incelenmesinden sonra hastaya implant planlaması yapılır. Eğer arka bölgelerde implant yerleştirmeye uygun kemik yoksa All On 4 tekniği ile planlama yapılır. Günümüzde dijital planlama ile All On four tekniği çok daha kusursuz ve başarılı uygulanır. Hastanın diş eti de uygunsa çoğu vakada dikişsiz cerrahi de yapılabilir. Planlamaya göre implantlar yerleştirilir ve iki buçuk ay bekledikten sonra protez işlemine geçilir.
All On Four yönteminin avantajları nelerdir ?
Arka bölgelerde kemik olmadığı durumlarda kemik tozu işlemleri ile kemik kazanmak mümkündür. Ancak bu işlemler oldukça zor ve maliyetlidir. Tedavi sonucunda da kemik oluşup oluşmayacağı kesin değildir. Eksik olan bölge kemik tozu yerleştirildikten 6 ay ile bir yıl sonrasında açılarak kontrol edilir. Eğer kemik oluşmuşsa o zaman implant yerleştirilir ve protez aşamasına geçilir. Ancak kemik oluşmamışsa tüm işlemin baştan yapılması gerekebilir. Bu da tekrar tekrar cerrahi operasyon ve zaman kaybı demektir. Tüm bu zor işlemler yapılmadan güvenilirliğini kanıtlamış All On 4 tekniği uygulanabilir. Çok daha kısa sürede ve çok daha acısız implant tedavisi hasta için oldukça konforludur. Defalarca işlem yapılmadan tek bir cerrahi operasyonla implantlar yerleştirilir. Bunun sonucunda hastanın sabit protezlere kavuşması bu yöntemin en büyük avantajıdır.
Herkese yapılır mı ?
Genel sağlık durumu implant yapılmasına engel olmayacak ve aşırı kemik kaybı olmayan kişilere uygulanabilir.