E max kaplama günümüzde estetik diş hekimliğinde oldukça yaygın olarak kullanılan tedavi yöntemlerinden biridir. Ön bölge dişlere yapılan laminelerde ve kuron kaplamalarda kullanılırlar.
E max avantajları nelerdir ?
- Dişin yalnızca ön yüzeyine yapılan laminelerde dişe çok az minimal dokunuşlar yapılır.
- Camsı yapıda malzemeler olduğu için doğal bir diş görünümü sağlarlar
- Diş eti dokusu ile oldukça uyumludur
- Çok koyu renkli dişlerde de uygulanarak dişin rengini olabildiğince beyaz gösterecek şekilde yapılabilirler.
- Neredeyse hiç leke tutmazlar ve bakımı oldukça kolaydır
E max Kaplama nasıl yapılır ?
İlk olarak Tanı ve tedavi planlaması yapılır. Hastanın istekleri bu seansta hekime iletilmeli ve karşılıklı bilgi alışverişinde bulunmalıdır. Lamine yapılacaksa gerekirse dijital gülüş tasarımı ile yapılacak tedavinin son hali daha tedavi başlamadan önce hastaya gösterilebilir.
Hasta onayı alındıktan sonra hazırlık aşamasına geçilir. Vakanın durumuna göre anestezi yapılıp yapılmayacağı kararlaştırılır. lamine kaplamalarda dişin yalnızca ön yüzeyi tam seramik kuron kaplamalarda ise dişin tüm yüzeylerinden belli bir miktar madde kaldırılır. Bu işlemin ardından ölçü alınır ve kayıt laboratuvara iletilmiş olur. Aynı seansta vakanın durumuna göre geçici diş de yapılır
3 ile 5 gün arasında kontrol amaçlı prova seansı yapılabilir. Yapılan kaplamaların uyumu formu ve rengi kontrol edilir. Herhangi bir sorun yoksa ya o seansta ya da bir başka seansta kaplamalar yapıştırılır ve tedavi sonuçlanır.
E-max kaplama ömrü ne kadardır ?
E Max kaplamalar oldukça sağlam yapıdadır. Gerekli bakım ve kontroller yapılması kaydıyla on yıllarca hasta ağzında kalabilirler. Bir sorun yaşanması durumunda rahatlıkla yenilenme şansları da vardır.
Bakımı nasıl yapılır ?
Normal diş bakımından farklı bir bakıma ihtiyaç duyulmaz. Düzenli ağız bakımı ve düzenli hekim kontrolü kaplamaların uzun yıllar ağızda kalmasını sağlar.
E-max kaplama hangi dişlere yapılır ?
- Çatlamış aşınmış veya kırık dişler
- Sürme aşamasında yapısal bozuklukları olan pürüzlü veya düzensiz şekilli dişler
- Ayrık ön bölge dişleri
- İlaç kullanımına bağlı veya kanal tedavisi görmüş renkleşmiş dişler