Dijital planlama ile sanal ortamda üretilen, hastaya özel rehber plak kullanılarak hassas ve güvenli yapılan cerrahilerdir. Surgical guide cerrahisi de denilen bu işlem 3 adımdan oluşmaktadır.
1.adım : TANI
Bilgisayarlı tomografiler ile alınan 3 boyutlu verilerle hastanın kemik dokusu, diş etleri, sinüs boşlukları ve sinirlerinin genel durumu değerlendirilir.
2.adım : PLANLAMA
3 boyutlu tomografiler ve ağız içi kameralar yardımıyla alınan dijital ölçüler bilgisayar ortamında çakıştırılır. Özel bilgisayar programları ile optimal implant pozisyonu planlanılır ve Surgical guide oluşturulur.
3.adım : CERRAHİ
Hazırlanan rehber plaklar ameliyattan önce hasta ağzına yerleştirilir ve implantların doğru açı ve pozisyonda ağız içine gönderilmesi sağlanır.
Rehberli implant cerrahisinin avantajları ;
- Basit ve güvenli ameliyatlar yapılmasını sağlar
- Rehber plaklar sayesinde implant tasarımdaki pozisyonuna oturur
- Kesi ve dikiş olmadığı için minimum ağrı gelişir
- Kaldırılan diş eti miktarı çok az olduğu için ve genellikle implantın üzerine kapak takıldığı için kanama olmaz
- İyileşme geleneksel yönteme göre oldukça hızlıdır
Rehberli implant cerrahisi herkese yapılır mı ?
Geleneksel cerrahinin yapılabileceği tüm vakalarda guide cerrahisi de yapılabilir. Burada önemli olan diş eti miktarının yeterli olup olmadığıdır. Çünkü bazı durumlarda diş etinin normal kesi yöntemi ile açılması gerekebilir. Burada cerrahi guide yine de kullanılabilir. İmplantın kemik içindeki pozisyonuna kusursuz bir şekilde oturması sağlanılır. Sadece diş etinin sonrasında dikilmesi gerekir.
Sonuç olarak, dikişsiz implant cerrahisi günümüz teknolojisinin genel diş hekimliğine entegre olmuş halidir. Konforlu ve öngörülebilir sonuçlar elde edilebilmesi ile tedavi kalitesini üst seviyelere çıkarır. Daha detaylı bilgi için dikişsiz implant konulu yazımı inceleyebilirsiniz.